Ontwikkeladvies - NL Leert Door

Let op: op 02-09-2020 is het maximum aantal gratis ontwikkeladviezen bereikt. Dat betekent dat er vanaf nu geen kosteloos ontwikkeladvies meer kan worden aangevraagd bij een loopbaanadviseur. In 2021 komen er opnieuw middelen vrij vanuit het Ministerie van SZW. De regeling zal dan opnieuw opgestart worden. Zie 'Maximum aantal ontwikkeladviezen bereikt' voor meer informatie.

In het kader van de NOW 2.0 regeling is 50 miljoen beschikbaar gesteld voor loopbaanadvies en om- en bijscholing. Deze regeling heet NL Leert Door. Een aanzienlijk deel van dit budget stelt de overheid beschikbaar voor loopbaanbegeleiding.

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf begin augustus 2020 kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Daarmee krijgen mensen zicht op de arbeidsmarktkansen die er in deze crisis voor hen zijn. Ook kunnen loopbaanadviseurs mensen ondersteunen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of tips geven bij het zoeken en solliciteren naar werk.
Voordat u begint aan een om- of bijscholingstraject om uw positie op de arbeidsmarkt te versterken is het belangrijk om u te oriënteren op alle mogelijkheden. Onze loopbaanadviseurs staan voor u klaar om u hierbij te helpen. Iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd komt hiervoor in aanmerking. Het maakt niet uit of u op dit moment werknemer, werkloos, zzp’er of zelfstandig ondernemer bent.

De overheid heeft bepaald dat de aanvraag van de NL Leert Door regeling via een loopbaanadviseur gedaan dient te worden. Het gehele proces van loopbaanbegeleiding is kosteloos. SWITCH Loopbaanadvies helpt u hier graag bij.

Wilt u gebruikmaken van het gratis loopbaanadvies via de 'NL Leert Door' subsidie?


Stuur ons dan een bericht via het onderstaande formulier. We gaan dan direct aan de slag. Vooraf bespreken we uiteraard de invulling van het traject.