Posted on Thursday January 17, 2019

De gemeente Amsterdam is met zo’n vijftienduizend mensen op de loonlijst een grote werkgever. Daarnaast koopt de gemeente diensten en goederen in, is de stad partner of mede-eigenaar van bedrijven en verstrekt zij subsidies. Amsterdam wil deze machtige positie gebruiken om arbeidsmarktdiscriminatie te bestrijden. De gemeente wil daarbij ook de hand in eigen boezem steken.
Posted on Wednesday January 16, 2019

Een meerderheid van de Nederlandse werknemers heeft weinig vertrouwen in de leiding van het bedrijf. Zij denken dat managers niet altijd weten wat ze moeten doen. Een gevoel dat wordt gedeeld door een op de vijf managers.
Posted on Tuesday January 15, 2019

Bezorgers van maaltijdbezorgdienst Deliveroo kunnen toch aanspraak maken op een arbeidsovereenkomst. Bovendien moet Deliveroo zich houden aan de cao voor beroepsgoederenvervoer. Dat heeft de kantonrechter geoordeeld in twee zaken die vakbond FNV tegen Deliveroo had aangespannen.
Posted on Monday January 14, 2019

De wet kent een aantal opzegverboden die bij ontslag van toepassing kunnen zijn. Een opzegverbod houdt in dat wegens een bepaalde reden of tijdens een bepaalde periode de arbeidsovereenkomst niet kan worden opgezegd.
Posted on Monday January 14, 2019

Een werknemer neemt op staande voet ontslag na aanhoudende conflicten over re-integratie en passende arbeid. Desondanks maakt hij aanspraak op een billijke vergoeding en op de transitievergoeding. De kantonrechter wijst zijn eisen toe, maar de werkgever vindt dat er sprake is van een vooropgezet plan en gaat in hoger beroep.
Posted on Monday January 14, 2019

Topmanagers van grote bedrijven zien het identificeren, ontwikkelen en benutten van talent als een essentiële factor in het succes van hun organisatie. Tegelijkertijd worstelen ze met een effectieve invulling van hun talentbeleid.
Posted on Monday January 14, 2019

Voor veel organisaties is het binden en boeien van talent een grote uitdaging. Zij vragen zich onder meer af hoe zij het beste uit hun mensen kunnen halen. Een belangrijke eerste stap is het herkennen van talent. Organisaties gebruiken verschillende instrumenten om het talent in hun organisatie in kaart te brengen.
Posted on Friday January 11, 2019

Talentmanagement wordt met de huidige arbeidsmarkt steeds belangrijker. Hoe houd je de goede medewerkers binnen? “Laat medewerkers zelf meer nadenken over hun eigen kracht en veerkracht. Daar moet je als HR niet bang voor zijn.”
Posted on Friday January 11, 2019

Reinier de Graaf was in 2018 één van de winnaars van de Werf& Awards. Een blik op de bijzondere wervingsaanpak van het ziekenhuis.
Posted on Friday January 11, 2019

Het blijkt uit vele onderzoeken onder topmanagers van grote bedrijven: het identificeren, ontwikkelen en benutten van talent zien zij als een essentiële factor in het succes van hun organisatie. Tegelijk worstelen ze met een effectieve invulling van hun talentbeleid. Het handboek Talent mobiliseren is ontwikkeld om leiders en HR-professionals te helpen met het ontdekken van de insteek en aanpak in talentontwikkeling die het beste bij hun organisatie past. Ook al is dat volgens samenstellers Marian Thunnissen en Peter Bos makkelijker gezegd dan gedaan.