Posted on Wednesday December 18, 2019

Werken aan duurzame inzetbaarheid en vitaliteit begint met een goed gesprek. Vitaal leiderschap kun je immers pas invullen als je weet wat er leeft bij medewerkers. Spelkaarten kunnen de drempel om zo’n gesprek te voeren verlagen. Hoe gaat dat in zijn werk en wat zijn de ervaringen van supermarktconcern Detailresult Groep?
Posted on Wednesday December 18, 2019

Als het gaat om eindejaarsgeschenken is het kerstpakket de grote favoriet onder mensen in loondienst. Bijna alle werkenden (87%) willen aan het einde van het jaar een kerstpakket of kerstcadeau(bon) ontvangen en de meeste werkgevers geven daar ook gehoor aan (82%).
Posted on Tuesday December 17, 2019

Het wordt de komende jaren druk op de arbeidsmarkt, blijkt uit een nieuwe studie van het Centraal Planbureau (CPB). In Nederland waren vorig jaar 9,7 miljoen mensen die werken of dat kunnen en willen doen. Tot 2027 groeit de arbeidsmarkt met ongeveer 400.000 mensen.
Posted on Monday December 16, 2019

Werkstress is uitgegroeid tot het grootste arbeidsrisico voor werkgevend Nederland. Waar actie geboden is, blijven werkgevers vaak hangen in plannenmakerij en afstemming. Daarom vijf concrete acties om een start te maken met de aanpak van werkstress.
Posted on Monday December 16, 2019

Een recruiter krijgt als ze vertrekt bij haar werkgever nadrukkelijk te horen dat ze geen oud-collega’s mag benaderen. Toch nodigt ze een van hen uit voor een informeel gesprek als blijkt dat hij interesse heeft in een andere baan. Heeft ze hiermee het ronselbeding geschonden?
Posted on Friday December 13, 2019

Als een medewerker (tijdelijk) arbeidsongeschikt is, geeft dat zorgen. Bij de werkgever, maar ook bij de medewerker. De grote vraag is of hij zijn levensstandaard kan behouden? En hoe kun je als werkgever helpen?
Posted on Thursday December 12, 2019

De redactie van PW. selecteerde voor jou de beste interviews en achtergrondartikelen uit PW. magazine van 2019.
Posted on Wednesday December 11, 2019

Het is de tijd om goede voornemens te maken en vooruit te blikken naar een nieuw jaar. Waarmee gaat HR zich bezig houden in 2020?
Posted on Wednesday December 11, 2019

Met grote regelmaat vallen er onderzoeken op mijn digitale deurmat over allerlei werkgerelateerde zaken. De meeste verdwijnen rechtstreeks in de (eveneens digitale) prullenmand, die ik (dat is wel het mooie) zonder milieuschade kan legen.
Posted on Wednesday December 11, 2019

Vier verzekeraars en een bank willen flexwerkers en vaste mensen gelijkwaardiger behandelen. Achmea, ING, Nationale Nederlanden, a.s.r., en VGZ hebben hierover een werkcode ondertekend met Vakbond De Unie, FNV Finance en CNV Vakmensen.