Posted on Wednesday June 26, 2019

De maximumduur van de WW is sinds 1 januari 2016 stapsgewijs gedaald van 38 maanden naar de nieuwe grens van 24 maanden per 1 april 2019. Ook de maximumduur van de loongerelateerde WGA-uitkering is op dezelfde manier teruggebracht. Een overzicht. 
Posted on Wednesday June 26, 2019

De candidate experience: in een notendop is dit de totale ervaring die een sollicitant opdoet tijdens het sollicitatieproces. Elk contactmoment telt, vanaf het eerste bezoek van de recruitment-/werkenbij-site tot aan de aanbieding van een arbeidsovereenkomst. Of een afwijzing in het slechtste geval.
Posted on Wednesday June 26, 2019

Jonge HR-professionals aan het begin van hun loopbaan. Ze vertellen over hun werk, ambities en de trends die zij zien op HR-gebied. Dit keer Bas van der Kruk (27), werkzaam bij Gemeente Rotterdam.
Posted on Wednesday June 26, 2019

Hoe wordt HR een goede gesprekspartner voor de directie? Anno 2019 redt u het niet meer met goede adviezen. Die adviezen moeten zijn onderbouwd met harde data, met HR-analytics. Saai? Absoluut niet, want die data leveren een veel boeiender beeld dan onze intuïtie.
Posted on Tuesday June 25, 2019

Is een burn-out nu wel of niet officieel een beroepsziekte? De nieuwe lijst met daarin 55.000 ziekten, symptomen en oorzaken van letsel die de wereldorganisatie WHO onlangs bekend maakte, zorgde voor grote verwarring. Een update.
Posted on Monday June 24, 2019

Hoe vind ik geschikte mensen die bij me willen werken? Anno 2019 is deze vraag niet gemakkelijk te beantwoorden. Maar één ding is duidelijk: je bent als bedrijf afhankelijk van de eerste indruk. En dus kun je maar beter werken aan je employer branding.
Posted on Monday June 24, 2019

De Universiteit van Leiden moet een sollicitant een schadevergoeding betalen omdat zij zich niet aan de regels van de NVP Sollicitatiecode heeft gehouden. Zonder dat de kandidaat dit wist, vroeg een lid van de beoordelingscommissie informatie op bij academici die niet als referent waren opgegeven.
Posted on Monday June 24, 2019

Wie informatie opvraagt over een sollicitant, moet zich daarbij aan regels houden. Dat geldt ook voor werkgevers die desgevraagd een boekje open doen over (ex)-werknemers. Wat zijn de regels voor referenten?
Posted on Monday June 24, 2019

De Summercourse is speciaal voor HR-professionals in korte tijd op actuele onderwerpen de diepte in willen te gaan. Na het succes van 2018 geven onze docenten u ook dit jaar de nieuwste trends en wetenschappelijke inzichten mee. U gaat concreet aan de slag en vertaalt dit naar uw eigen praktijk. 
Posted on Friday June 21, 2019

Leidinggeven is een competentie, een vak. Dat vak wordt beoefend door mensen die andere mensen zodanig beïnvloeden dat de organisatie en haar stakeholders er beter van worden.