Posted on Friday May 25, 2018

In alle organisaties waar ik kom, zucht iedereen over ellenlange vergaderingen en volle inboxen.
Posted on Friday May 25, 2018

Je wilt graag goede werknemers aantrekken en, bovenal, vasthouden. Zo makkelijk en logisch als dat klinkt, zo lastig blijkt dat in de praktijk. Je bent niet de enige partij die op zoek  is naar talent. sterker nog, er is een heuse oorlog gaande op dit gebied.
Posted on Thursday May 24, 2018

Bij 20 procent van de kantoorprofessionals leiden technologische vernieuwingen zoals nieuwe IT-tools, of nieuwe zakelijke apps tot werkstress.
Posted on Wednesday May 23, 2018

Het UWV kan naast bedrijfseconomisch ontslag ook een arbeidsovereenkomst opzeggen vanwege langdurige arbeidsongeschiktheid. Dit is ontslaggrond b in de serie van ontslaggronden.
Posted on Wednesday May 23, 2018

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) kwam in februari met het wetsvoorstel Wet invoering extra geboorteverlof (WIEG). Met WIEG nemen de verlofmogelijkheden voor partners sterk toe, van twee dagen naar maximaal zes weken betaald verlof. Het wetsvoorstel, dat nog aan de Tweede Kamer aangeboden moet worden, sluit aan op het regeerakkoord.
Posted on Tuesday May 22, 2018

Om als organisatie te kunnen blijven veranderen, is het vermogen om te leren van cruciaal belang. Hoe leg je het fundament voor een lerende organisatie? Hoe HR kan helpen om te leren.
Posted on Tuesday May 22, 2018

Een medewerker van Van der Valk zwicht voor het verzoek van twee gasten en schenkt hen een paar drankjes. Volgens zijn werkgever is dit diefstal op de werkvloer en dit wordt bestraft met ontslag op staande voet. De kantonrechter buigt zich over de vraag of deze sanctie passend is.
Posted on Tuesday May 22, 2018

Organisaties die investeren in employer branding plukken daar de vruchten van. Zo vervullen ze vacatures sneller, werven betere kandidaten en houden personeel langer vast. Maar waar begin je als je het employer brand vorm wilt geven? In dit artikel wordt uitgelegd wat de voordelen van employer branding zijn, wat het is en hoe je tot een gedegen employer branding-plan komt.
Posted on Monday May 21, 2018

Leiderschap in technische organisaties is hard nodig. Welke vormen van leiderschap zijn er en wat zou goed bij iemand passen? Hoe kom je daar achter?
Posted on Monday May 21, 2018

Met deze vier stappen laat jij je ambities niet stranden!
De vakantie staat bijna voor de deur. Een tijd van rust, ontspanning, gezelligheid en even helemaal niks. Maar ook een moment waarop je vaak weer plannen gaat maken voor de komende tijd.
Wat vind je belangrijk? Waar sta je en wat wordt jouw volgende stap? Graag helpen we je op weg om goed voorbereid op vakantie te gaan.